ponedeljek, julij 12, 2010

Radio Študent 30.06.2010



Mestna občina Maribor in zavod Mladinski kulturni center Maribor sta organizirala tiskovno konferenco ob začetku prenove Kulturnega centra Pekarna. Obnova bo potekala v sklopu priprave na projekt Evropska prestolnica kulture 2012, seveda pa jo s strani uporabnikov Pekarne spremlja marsikateri dvom, saj trenja med občino in Pekarno obstajajo že dlje časa. O tiskovni konferenci smo najprej govorili z direktorico javnega Zavoda Mladinski kulturni center Maribor Nino Arsenovič.



Kaj pa si o obnovi in delovanju Pekarne po njej misli predstavnik Zavoda Pekarna Magdalenske mreže Gregor Kosi, ki je sicer zadovoljen s potrditvijo predloga upravnega modela in je tudi sodeloval pri odboru, ki je vodil pogovore o obnovi s predstavniki Mestne občine Maribor in Mladinskega centra Maribor.



O dolžini obnove in bojaznih, ki jo spremljajo glede borbe za status Pekarne, nam je Kosi povedal sledeče:



Arsenovičeva pravi, da se Mladinski kulturni center Maribor ne bo vmešaval v program Pekarne, njegova funkcija naj bi bila sledeča.



Govorili smo tudi z Ramizom Derlićem, vodjo kluba MC Pekarna, ki vidi - kar se tiče upravljanja Mladinskega kulturnega centra s Pekarno - prvi problem pri zakonodaji.



Ministrstvo

Ni komentarjev: