ponedeljek, julij 12, 2010

Programski svet že zelo aktiven - Maribor 2012 EPK, 24.06.2010

Programski svet že zelo aktiven

Predsednik programskega sveta zavoda Maribor 2012 Tomaž Pandur želi dinamično komunicirati in kreativno sodelovati z vsemi neinstitucionalnimi in institucionalnimi organizacijami

24. 6. 2010 Programski svet Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 je pod vodstvom Tomaža Pandurja takoj po konstitutivni seji začel z intenzivnimi aktivnostmi. Tako bo na jutrišnji seji, sklicani sicer na praznični dan, evropska prestolnica kulture že dobila programske smernice, rdečo nit prireditev in projektov, predsednik Tomaž Pandur pa je danes začel tudi serijo pogovorov z mariborskimi kulturnimi ustvarjalci, ki bi naj soustvarjali program EPK.

Tomaž Pandur, predsednik programskega sveta Maribor 2012: "Želimo sodelovanje. S temi pogovori bom sondiral projekte po posameznih sklopih in ustvarjalcem predstavil svojo vizijo. Programski svet bo dinamično komuniciral in kreativno sodeloval z vsemi neinstitucionalnimi in institucionalnimi organizacijami v mestu, ki lahko tvorno prispevajo k novi programski identiteti EPK. Že prvi pogovor je bil zelo konstruktiven, usmerjen v prihodnost in sodelovanje."

Serijo pogovor o programskih izhodiščih EPK je Tomaž Pandur začel s KID Kibla in njenim podpredsednikom Dejanom Pestotnikom ter zavodom Pekarna magdalenske mreže, ki ga je predstavljal namestnik direktorja Borut Wenzel. Na pogovoru je bil tudi Peter Tomaž Dobrila, direktor direktorata za umetnost ministrstva za kulturo.

Ni komentarjev: