ponedeljek, julij 12, 2010

Djembabe v Gustafu - Dostop.si, 24.06.2010

Djembabe v Gustafu

24.6.2010 10:28

V ritmu in duhu afriških melodij je v sredo, 23. junija 2010, v prostorih Gustafa potekal dogodek povezan z glasbo, plesom, filmom in fotografijami z žensko tolkalsko zasedbo Djembabe.

Djembabe je slovenska ženska tolkalska skupina. Za ustvarjanje njihove glasbe iščejo navdih v tradicionalnih zahodnoafriških ritmih, katere prefinjeno povežejo z našimi slovenskimi tradicionalnimi pesmimi.

December 2009 je moral biti za njih nepozaben, saj so se ravno zaradi strasti do te glasbe, dekleta odpravila v Afriko, natančneje Mali. Tam so doživele pristni odnos ljudi, njihov odnos do glasbe ter njihov vsakdanji ritem življenja. Njihova strast do raziskovanje tolkal jih je pripeljala celo tako daleč, da so v polni meri izkusile moč afriških glasbil. Imele so moč nastopati tudi na tamkajšnjih porokah, zabavah, rojstvih… Po njihovih besedah je bilo to več kot so pričakovale.

Dekleta ustvarjajo oz. oddajajo energijo, skozi katero se prepleta nežnost, mističnost, preprostost in pa divjost. Članice skupine Djembabe so Tina Sovič, Karolina Bucka, Tamara Povh, Petra Hudrap, Asja Grauf in Naike Makuc. To so dekleta, katera skozi glasbo ustvarjajo nek medkulturni dialog.



Vsi, ki ste zamudili njihov današnji nastop, si jih lahko ogledate na Lent festivalu Artkamp in sicer, 10. julija, do takrat pa se lahko zadovoljite s klikom na spodnji video.




Tjaša POTOČNIK Matej GOZNIK

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Account unchecked aid to consolidation in well-founded all things, away
included, there is a better hearing an eye to studying English words in those parts of the humankind, where English is not a most high-level language. This conclusion leads us that there is leviathan assert as a replacement seeking English-speaking tutors, who are specializing in teaching English. South Korea is a positiveness of most sheer countries in terms of overdone encourage, which means teaching English in Korea would be praisefully profitable.

click here