ponedeljek, julij 12, 2010

Deset let Pri"i pa vi"i - 7DNI, 23.06.2010

7DNI - sreda, 23. junij 2010
vibracije
Deset let Pri"i pa vi"i
V petek bo v dvorani Gustaf v mariborski Pekarni deseti festival Pri"i pa vi"i, tradicionalno srečanje mariborskih in okoliških rokovskih skupin.

Na festivalu Pri"i pa vi"i je oder vedno poln.
"Davnega poletja 2001 smo se ob pomanjkanju domače rokovske ponudbe člani skupin Muškat Hamburg in Blutwurst odločili uprizoriti lasten koncert ter tako napolniti pekarniško dvorano Gustaf, prireditev je Muškatov basist Silvo poimenoval kar Pri"i pa vi"i. Ker je bila lepo sprejeta pri občinstvu in pri izvajalcih, smo naslednje leto že povabili prve goste, prijateljske bende - in vsako leto nas je bilo več," razlaga Said Bešlagič, kitarist in pevec Blutwurstov in eden izmed motorjev festivala.

Festival ima zdaj celo mednarodne goste. Letos že desetič zapored bo torej zadnji petek v mesecu juniju, zmerom na dan odprtja Festivala Lent, vnovič koncert. Brez plačila vstopnine in v duhu prijateljskega srečanja bendov, obiskovalci pa lahko pomalicajo tudi kakšno specialiteto z žara.

Nastopili bodo Muškat Hamburg, ki po uspešnem prvencu Uživaj pokončno že pripravljajo svoj drugi album, Blutwurst, ki so nazadnje nastopili v Mostarju in Sarajevu. Živi zid prihajajo iz Drobtincev in so stalnica naše prireditve že od leta 2002, Dr. Zero so avtorji plošče Dirty way, slovijo s hiti, kakršni so Adios amigos, Shotdown ter Speed devil. Cosanostra prihajajo iz Sladkega Vrha, kjer vadijo in tudi prirejajo rokovske prireditve. Malo morgen so iz Maribora, najlepšega mesta na svetu, o njem tudi radi prepevajo. Rukola, Eva, Katja in Lea so najmlajše in najlepše predstavnice Pri"i pa vi"i. Samo za denar so trio iz Stare Nove vasi, ki preigrava pesmi Centra za dehumanizacijo. Narikače so prijatelji iz Zagreba, ki so svoje vrste letos okrepili z novim pevcem.

"Torej, dobimo se na državni praznik, 25. junija, enkrat proti večeru, pred dvorano Gustaf v Pekarni. Vstopnine ni, ob glasbi pa bo še veliko druge družabnosti ter resnih in manj resnih pogovorov," vabi Bešlagič. (ld)

Ni komentarjev: