torek, december 02, 2008

PERFORMA; delo, 02.12.2008


Drevi začetek 13. festivala Performa






Festival bo osredotočen na raziskovalne in eksperimentalne projekte (slika je simbolična)
foto: Marko Feist


Maribor - S plesno predstavo Plesnega centra Tala iz Zagreba z naslovom Ne boj se, tudi mene je strah se bo drevi ob 19. uri v mariborski Pekarni začel letošnji 13. mednarodni festival sodobnih scenskih umetnosti Performa 2008. Na njem bodo tudi letos predstavili izbor slovenske in mednarodne multimedijske, plesne in gledališke produkcije.
Festival, ki ga pripravlja Mladinski kulturni center Maribor, je doslej že gostil številne priznane in ugledne sodobne umetnike iz Slovenije in tujine, ki svoj umetniški izraz modulirajo znotraj novoodrskih umetniških praks.

Po besedah koordinatorja festivala Nina Flisarja bo program tudi letos osredotočen na raziskovalne in eksperimentalne projekte. Priložnost bo dal poetsko in estetsko najkakovostnejšim projektom, ki nastajajo v polju sodobnega plesa in gledališča in ki s svojimi govoricami presegajo ustaljene in priznane modele. Organizatorje festivala zanimajo predvsem avtorji, ki razvijajo specifičen in lasten jezik, tudi onkraj meja določenega medija oz. zvrsti in so s svojimi stvaritvami prisotni v mednarodnem prostoru.

Festival bo potekal na različnih lokacijah v Mariboru, in sicer na Prvem odru I. Gimnazije, v dvorani Gustaf v Pekarni, v Kulturnem inkubatorju in Rožmarinu. Poleg predstave zagrebškega plesnega centra Tala se bo do sobote zvrstilo še pet predstav.

Od 3. do 5. decembra bo v Rožmarinovi kavarni na sporedu intimna predstava za dva britanskega kolektiva Rotozaza z naslovom Etiquette, na ostalih prizoriščih pa še 3rd Pole avtorja Mihe Ciglarja, Medejin krik Saše in Mojtine Jurcer, Kot kaplja dežja v usta molka Irene Tomažin in Štirje elementi japonskega koreografa in plesalca Ryuza Fukuhare.

Med spremljevalnimi aktivnostmi velja omeniti predvsem plesno delavnico Štirje elementi pod vodstvom omenjenega japonskega butoh plesalca, ki že poteka vsak dan med 10. in 16. uro na Prvem odru I. gimnazije Maribor.


Ti. K./STA

1 komentar:

Unknown pravi ...

Zdravo,
Sem Juan Diego, zasebna posojila posojilodajalcu, ki daje priložnost kredite Življenjska doba. Ali potrebujete posojilo, da bi poplačala svoje nujno dolgove, ali potrebujete posojilo za povečanje vaše poslovanje? Ti so bili zavrnjeni s strani bank in drugih finančnih institucij? Ali potrebujete hipoteke ali posojila konsolidacijo? Iščemo več, ker smo tukaj, da bi vse svoje finančne probleme stvar preteklosti. Mi posojajo sredstva posameznikom, ki potrebujejo finančno pomoč, ki imajo slabo kreditno ali potrebujejo denar za plačilo računov, da vlagajo na poslovanje v višini 2%. Želim uporabiti ta medij, da vas obvestim, da smo zagotoviti zanesljivo in upravičenko pomoči in bo pripravljen ponuditi posojilo. Torej pišite nam danes po elektronski pošti na:
(diegosaintloans@outlook.com)