petek, november 07, 2008

Mariborski župan predstavnikom Pekarne predstavil projekt - Večer Online, 6.11.2008

Mariborski župan predstavnikom Pekarne predstavil projekt

Marko Vanovšek

Mariborski župan Franc Kangler se je danes srečal s predstavniki Pekarne in jim predstavil projekt ureditve njihovega območja kot celoto in skozi posamezne zgradbe. Podrobnosti projekta so jim predstavili mestni arhitekt Stojan Skalicky ter arhitekta Danijel Čeliga in Kaja Pogačar, so sporočili iz Mestne občine Maribor.

Predstavitve so se poleg župana in arhitektov udeležili še vodja mestnega urada za kulturo in mladino Nina Bulatović, Lidija Srebernjak iz omenjenega urada, vodja županovega kabineta Duška Jurenec, v imenu Pekarne pa Gregor Kosi, Marko Brumen, Iztok Pohorec, Ramiz Delić in Bojan Jerkovič.

Slednjim so bila predstavljena izhodišča za nadaljnje dogovore, ki bodo sprejeta na posameznih koordinacijah. Vsi prisotni so se strinjali, da bo najprej potrebno zagotoviti koncept, na podalgi katerega se bo izdelal celovit in enovit projekt Pekarna, ki mu bo lahko sledila priprava razpisne dokumentacije in izdelava finančne konstrukcije obnove. Šele takrat se bo lahko občina prijavila tudi na razpise za sredstva Evropske unije, od koder želi pridobiti čim več sredstev, so še sporočili iz Mestne občine Maribor.

Na sestanku so imenovali tudi delovno skupino, ki jo sestavljajo predstavniki občine, Pekarne in arhitektov. Skupina, ki jo bo koordiniral mestni arhitekt, se bo sestajala na štirinajst dni, Skalicky pa bo koordiniral tudi aktivnosti med predstavniki občine in Pekarne.


sta

Ni komentarjev: