torek, maj 05, 2009

Kakšna je resnica o obnovi Pekarne - Štajerc TV, 25.04.2009

Kakšna je resnica o obnovi Pekarne

Po javni predstavitvi projekta obnove KC Pekarne, ki so jo pripravili na Mestni občini Maribor, so svojo plat medalje predstavili še "pekarnarji".

Na novinarski konferenci, ki so jo poimenovali "Resnica o tem, kako se pripravlja obnova Pekarne", so javnost želeli obvestiti o odnosu, katerega so deležni s strani MOM.

Gregor Kosi:"Borimo se definitivno za to, da Pekarna ne bo vpisana v ta register neuspelih, delnih in še kakšnih projektov."

V Pekarni pravijo, da so že v začetku celotnega procesa bili izkoriščeni in oguljufani. Vsi pogovori med njimi in MOM so bili prekinjeni, projekta obnove Pekarne pa jim sploh še niso predstavili.

Goran Rajić:"Ni problem 800.000 evrov, problem je, da če vi hočete 800.000 evrov porabit, da morate imeti izdelane načrte, da morate vmes sprejeti investicijske dokumente, da morate imeti zaprto finančno konstrukcijo."

"Pekarnarji" MOM najbolj zamerijo polovičarstvo in neprofesionalnost, saj do vseh informacij v zvezi z obnovo Pekarne pridejo šele, ko te objavljene v medijih. Prav tako velik problem pa predstavlja selitev dejavnosti ob morebitni začetni obnove, ki je predvidena za avgust oz. september. MOM jim namreč do danes še ni posredovala nobenega konkretnega predloga, kje bodo lahko nadaljeva s svojim delom, ko bodo na območju pekarne potekala gradbena dela.

Ramiz Derlić:"Mestna občina Maribor, karkoli bomo danes povedali, karkoli smo do sedaj povedali, vedno to smatra z anapada na njih."

O predstavitvi projekta, ki ga je predstavila občina pa pravijo, da ne morejo komentirati nekaj, česar sploh še niso videli. Po njihovem mnenju še vse skupaj spominja na medijski šov, v katerem pa nočejo sodelovati.

Marko Brumen:"Ne moremo komentirati nekega, se opravičujem, medijskega šova."

"Pekarnarji" so pripravljeni tudi na najhujši scenarij in zagotavljajo, da Pekarne ne bodo zapustili pod nobenim pogojem, saj so prav v Pekarni kar 15 let gradili kulturno produkcijo mesta Maribor. Lahko se ponovi tudi leta 1994.

Marko Brumen:"Ne, ne bo šlo!"

Ni komentarjev: