torek, januar 13, 2009

Ponovno javno soočenje mnenj o obnovi Pekarne, Večer 13.01.2008

Ponovno javno soočenje mnenj o obnovi Pekarne

Odbor za Pekarno je bil 5. januarja letos primoran zavrniti projektno nalogo Obnova KC Pekarna, ki mu jo je 30. decembra posredoval Urad za kulturo in mladino Mestne občine Maribor. Zaradi različnega razumevanja med vpletenimi stranmi, kaj pomeni celovita obnova Pekarne in kako se lotiti obnove, da ne bo trpela dosedanja produkcija, in z njo povezanih postopkov za jutri, v sredo, ob 19. uri v dvorani Gustaf pripravljajo javno soočenje mnenj.


Vabljeni gostje so Andrej Verlič (podžupan MOM), Nina Bulatovič, Martina Rauter, Daniel Sajko, Bojan Labovič, Lidija Srebrnjak (Urad za kulturo in mladino MOM), Matevž Frangež (državni poslanec, mestni svetnik in predsednik zavoda MKC), Stojan Skalicky (mestni arhitekt), Aleš Novak (direktor MKC), Milan Mikl (Odbor za kulturo, šolstvo in sport), Joanna Bertoncelj (Odbor za socialo, zdravstvo in mladino), Andrej Šmid (Komunaprojekt, d.d.) in Odbor za Pekarno.


Pred soočenjem bodo Zofijini ljubimci ob 18. uri pripravili še odprto tiskovno konferenco, na kateri bodo predstavili e-knjigo dr. Borisa Vezjaka In media res: Novinarji med etiko, politiko in kapitalom ter novo številko študentskega glasila Ustroj, posvečenega nacionalizmu. Predstavitve se bosta ob Vezjaku udeležila še Andrej Adam in Samo Bohak.

Urška Kereži

Ni komentarjev: