sreda, avgust 11, 2010

No Border Jam festival 2010 - Večer, 10.08.2010

No Border Jam festival 2010
20. in 21. avgust, Pekarna, Maribor

No Border Jam se je rodil v turbolentnih časih Jugoslavije in tudi v sedanjih kriznih turbolencah deluje naprej, pravi avtor festivala Dušan Hedl.

No Border Jam festival se razlikuje od drugih punk festivalov; in sicer je punk festival v pravem pomenu besede. Poudarek je na anarho punku in politično civilno družbeno angažiranem gibanju. Smer, ki je nadaljevala in nadgrajevala uporniško držo punka in se ni prodala MTV globalizmu, čeprav punk tudi sam s pridom izkorišča globalno komunikacijo.

No Border Jam festival bo ponovno gostil množico domačih in tujih punk bendov. Na njem vsako leto dobijo možnost nastopa najaktivnejše domače punk skupine. Ob njih pa bomo videli in slišali gostujoče skupine iz Poljske, Velike Britanije, ZDA, Hrvaške, Srbije in Avstrije.

Letošnji No Border Jam festival je po prepričanju Dušana Hedla prelomen tudi zaradi tega, ker neodvisno prizorišče v Mariboru, v začetku 90-ih zasedeno vojašnico Pekarna, mestne oblasti obnavljajo v kulturni center, za katerega je vprašanje, ali bo v bodoče nudil domovanje tudi takšnim projektom, kot je No Border Jam.

Na No Border Jam boste lahko slišali naslednje skupine: Paraziti, Trifor60, Strike a Fire, SZD, Un blind, Homo homini lupus, Hijos del pueblo, Fluent mind, Scuffy dogs in Hoću? Neću!

kr

Ni komentarjev: