nedelja, avgust 15, 2010

Gengsta shit v Galeriji Pekmez - Totimaribor.si

Objavljeno: 14.08.2010 , Avtor: Sašo Branilovič | |

V Galeriji Pekmez na Koroški cesti je od včeraj, 13. avgusta, pa do 10. septembra na ogled razstava dveh avtorjev iz ekipe Rijeka Streetzine Crew.

Galerija Pekmez prireja že tretjo razstavo zapovrstjo, in sicer se bosta tokrat obiskovalcem s svojimi grafiti predstavila ulična umetnika Pekmezmed in Ninja Tiger z Rijeke. “Pekmezmed in Ninja Tiger v glavnem ustvarjata na ulici, vendar pa nista omejena s točno določenimi okvirji. Ravno zaradi tega in zaradi njune aktivnosti sem se odločil, da ju povabim v Maribor,” pojasnjuje Tadej Vaukman iz Galerije Pekmez.

Ulična umetnost

Tema razstave je “gengsta shit”, dela pa bo mogoče tudi kupiti po simbolični ceni. Izkupiček bo namenjen gradnji “skate” parka v Postojni.

Kot pove Vaukman, se je pred kratkim tudi sam udeležil street art druženja na Rijeki, kjer so jim mestne oblasti dovolile, da so ulico porisali z grafiti. “Pomen razstave je tudi v tem, da Mariborčani vidijo, kaj se da naredit. V Mariboru je veliko starih in zapuščenih hiš ter ulic, ki bi jih lahko polepšali na enak način, kot so to storili v Rijeki. Ljudem bi z razstavo želeli predstaviti, da grafiti niso nek bav-bav in da ne gre zgolj za čečkanje po steni, ampak da ima vse svojo zgodbo,” zaključi Vaukman.

Ni komentarjev: