četrtek, oktober 22, 2009

Garage Explosion 2009 Garažni rock festival - Delo, 22.10.2009

Garage Explosion 2009
Garažni rock festival

V petek, 23. oktobra, bo ob 20. uri v Pekarni v Mariboru potekal rock'n'roll festival, kjer bodo nastopali The Bambi Molesters (Hr), Dicky B. Hardy (Slo), Ragman (Sr), Corrosion (Sr), Eichmann Familly (Hr) in drugi.

Anna Omarczyk, sre, 21.10.2009

The Bambi Molesters

foto: PromoFoto


Ponovno se vrača festival garažnega rock'n'rolla - Garage Explosion, ki bo potekal v petek, 23. oktobra v Mariboru. Nastopalo bo sedem skupin iz Srbije, Hrvaške in Slovenije.

The Bambi Molesters veljajo za eno najbolj uveljavljenih skupin instrumentalnega surfa. V pripravi je nova plošča, ki nastaja v sodelovanju s Chrisom Eckmanom, bližajočo se petnajstletnico delovanja pa bodo obeležili tudi z izdajo celotne diskografije na vinilnih ploščah. Rogman, novosadska skupina, si privošči nekaj več izletov v svetove garažnega rock'n'rolla. Trojica kot iz stripa pobeglih glasbenikov kljub opevanemu ponočevanju nadaljuje z delom v hiperaktivnem ritmu, saj v zadnjem času ni bilo leta brez izdaje njihove nove, vsakič tudi vse bolj prepričljive plošč.

The Corrosion so ena iz najbolj kakovostnih, a žal tudi najbolj spregledanih skupin garažnega rock'n'rolla na tleh nekdanje skupne države, ki je nastala v začetku devetdesetih letih. Dicky B. Hardy bodo imeli na vokalu namesto karizmatičnega Nika Novaka Bruna Subiotta, ki je na festivalu že nastopil s skupino Hic et Nunc. Prav s slednjo in z Res Nullius so Dicky B. Hardy v devetdesetih tvorili jedro ustvarjalnega rock'n'rolla na Slovenskem. V pripravi je nova plošča, zaradi številnih neznank pa njihov nastop sigurno sodi med enega najbolj pričakovanih letos.

Na petem festivalu Garage Explosion bodo tudi nastopali Eichmann Family. Zagrebški trio v zasedbi vokalist-kitarist, kontrabasist in bobnar slovi predvsem po divjih, brezkompromisnih in nemalokrat tudi destruktivnih rock'n'roll izbruhih. God Damn It Boys so en največjih upov slovenske rockovske scene. Očarljivo nepredvidljivi, ko v trenutku delujejo kot prvič iz hleva izpuščeni bikci, takoj zatem pa šokirajo z zavidanja zrelim in artikuliranim zvočnim izrazom. Skupina Hare Krišna Hippie Groovies je sestavljena iz dveh nekdanjih članov The Real Things, basovskega kitarista ter vokalista odličnega glasu in stasa.

Ni komentarjev: