petek, oktober 23, 2009

Explozija garaže v Pekarni - TV Večer, 23.10.2009

Muzika
Eksplozija garaže v Pekarni


Danes se bo v mariborski Pekarni zgodil tradicionalni, 5. festival garažnega rock"n"rolla, imenovan Garage Explosion. Festival po besedah organizatorjev ohranja stik z realnim rockovskim izrazom, ki stremi po užitku, akciji, neposredni udeležbi, ustvarjalnem izbruhu in se odpoveduje neposrednemu lagodju, ugodju, malodušju ter naivni multimedijski iztrošenosti in izpraznjenosti plitvega sodobnega sveta.

Od 20. ure naprej bodo obiskovalce z odra v dvorani Gustaf ogrevali God Damn It Boys iz Celja, Hare Krishna Hippie Groovies iz Ljubljane in The Corrosion iz Novega Sada.

Nato jih čaka prva poslastica večera, saj se po daljši odsotnosti na oder vračajo Ljubljančani Dicky B. Hardy. Za mikrofonom tokrat ne bo pevca Nika Novaka, zamenjal ga bo Bruno Subiotto, ki je na festivalu že nastopil s skupino Hic et Nunc.

Sledila bo ena najkvalitetnejših skupin garažnega rock"n"rolla iz bivše Jugoslavije, skupina Ragman iz Novega Sada, festival pa bodo zaključili The Bambi Molesters iz Siska.

Hrvati so ena najbolj uveljavljenih skupin v svetu instrumentalne surf glasbe nasploh. Po skoraj dveletnem nenastopanju so nedavno navdušili na sorodnem festivalu FV v Ljubljani, zdaj pa v sodelovanju s Chrisom Eckmanom (The Walkabouts) pripravljajo novo ploščo. The Bambi Molesters, ki bodo petnajstletnico delovanja zaznamovali z izdajo kompletne diskografije na vinilnih ploščah, se odlikujejo z energičnimi in kvalitetnimi nastopi v živo, to so že večkrat dokazali tudi na mariborskih nastopih

Vasja Košti

Ni komentarjev: