sreda, april 02, 2008

SOZIJ

Dvorana Gustaf, sreda, 9. april 2008 ob 20:30

Kako je, ko se kar naenkrat začne Nekdo poigravati s tabo? Te zasleduje, vrti okoli prsta, pokaže svojo vsemogočnost, celo meni nič tebi nič prevzame tvojo identiteto, preden se sploh zaveš, da si jo morebiti nekje na poti izgubil. Tudi Sozij je človek, s katerim se je začel poigravati Nekdo, za katerega sploh ni vedel, da obstaja. Postane njegov nenavadno vztrajni sopotnik in kmalu povzroči, da se začne Sozij počutiti izgubljenega, brez identitete, še celo brez lastne sence. Na tak način v njegovo življenje vstopi bog Merkur.

Skozi paleto komičnih situacij igralca tretjega letnika AGRFT Miha Bezeljak in Blaž Šef preizkušata preigravanje možnosti odnosa med dvema. Relacija med bogom in človekom ni definirana z določenim odnosom, zato se njuna igra lahko dogaja kot lov mačke in miši ali pa se med njima razvije sodelovanje, kolegialnost, morda celo prijateljstvo. Režiserka Yulia Roschina je skozi predelavo Molièrovega teksta Amfitrion raziskovala odnos med igralcem in režiserjem, človekom in njegovo transcendenco ter tako s klovnovsko komiko, ki se ves čas staplja z eksistencialnimi prvinami, zaobjela svoj pogled na gledališče.
(Eva Kraševec)
Režija: Yulia Roschina. Igrata: Sozij- Miha Bezeljak, Merkur- Blaž ŠefDramaturgija: Blaž Rejec In Nuša KompletScenografija: Danijel Modrej Kostumografija: Vesna Blagotinšek
Produkcija: AGRFT

Ni komentarjev: