torek, maj 29, 2007

KEVIN CLUBBIN'''' !!!!!!!!!!


8. junija 2007 se bodo berlinski DJ-i izkrcali v Gustafu in priredili najboljšo barvito »Kevin Clubbin« zabavo. Hintergrundrauschen in Clockfaces s svojim beat stepom jamčijo veličastno in vznemirljivo vlažno noč ... DJ Scarlett Johanson in domači gostje (vidžeji in didžeji) bodo povzročili pravi glasbeni masaker.


Hintergrundrauschen:

Ekipa out step didžejev Equisite-Berlin, znana po svojih terorističnih partijih v avlah bank in drugih javnih mestih, se bo predstavila z turntable mix!!


Clockfaces:

To je Roey Tidhar. Že pri šestnajstih letih je začel snemati čudne vesoljske posnetke pod imenom »DJ Smokes«. Leta 2003 je končal svoj prvi demo »Thereunder«, ki je bolj »glitch« glasba, z njegovim vokalom in kitarami. Njegove pesmi so se vrtele po skoraj vseh izraelskih radijskih postajah, seveda samo pozno ponoči. Leta 2004 je Roey spoznal zasedbo Xejax (Yoav Lavi), s katerim sta ustanovila »Are with us«. Gre za projekt, ki bi ga najbolje označili kot »lo-fi produkcijo«. Vsebuje njun vokal z uporabo razlomljenega mikro beata ter žive instrumente kot je kitara. Njuna pesem »Let me go« se je prebila na znani izraelski »Polaroid 4«. Leta 2005 se je Roey preselil v Berlin. Sedaj nastopa v Proxi klubu in v klubu Schwuz v Berlinu.

Gostje + vidžeji : presenečenje!


Cena: 4 evre; vsa sredstva so namenjena Fundaciji Otto-Prod.

Začetek: 23.00 do ...
Kraj: Dvorana Gustaf, Pekarna
Naslov: Pekarna
Ob železnici 8
2000 Maribor

torek, maj 22, 2007

CUL DE SAC (Boston, USA), 23.5.07 @ Gustaf, Pekarna


CUL DE SAC Boston / postrock / www.myspace.com/culthesactheband
COMA STEREO Maribor / indie, electro, ekperimental / myspace.com/comastereo
Dvorana Gustaf / 4 ojre

". . . there's a group called Cul de Sac -- very ambient, very cool." -- Lou Reed

Očetje postrocka, ki so ime dobili po filmu Romana Polanskega, oznako pa jim je prilepil novinar Melody Makerja v davnem letu 1991, se bodo oglasili v Pekarni. Oder so si delilili s takšnimi imeni kot so Sonic Youth, Yo La Tengo, Damo Suzuki, Faust, John Fahey, The Boredoms… na tokratni turneji pa se prvič predstavljajo v Sloveniji. Skupino trenutno sestavljajo Glenn Jones (kitara, bouzuki, električni saz), Robin Amos (sint), Jonathan LaMaster (bass, violina, vokali) in Gavin McCarthy (bobni). Zadnji album Abhayamudra je dvojni ‘live’ album, ki so ga posneli z Damom Suzukijem na vokalu (ex CAN) - slednjega smo imeli priložnost lansko leto poslušati tudi pri nas s hrvaško zasedbo Tena Novak.
Cul De Sac so enostavno rock zakladnica v malem. Združujejo elemente surfa, krautrocka, folka, zvočnih impresij Srednjega vzhoda, psihedelije, naprednih godb… Kritiško zelo cenjeni, tokrat na odru Gustafa!
Otvoritev bo pripadla domačinom COMA STEREO. Prvič po lanskoletni evropski turneji se bodo z novim materialom predstavili domači publiki. Koncertna poslastica, ki je ne gre zamuditi!

četrtek, maj 03, 2007

Galerija La Vitrine predstavlja: Polonca Lovšin

"How to..." by Polonca LOVŠIN
6th Vitrine : May 3rd > June 3rd

Polonca Lovšin (1970) je arhitektka in sodobna umetnica. V svojih delih se ukvarja s transformacijo vsakdanjih predmetov. Zanimajo jo individualne rešitve in invencije v kombinaciji z naredi-sam principom, naravno logiko mišljenja in novimi tehnologijami. Za prikazovanje funkcioniranja predelanih vozil in drugih uporabnih predmetov si izbira mestno in ruralno okolje, ter poudarja njuno različnost. Izpostavlja tudi lokalno znanje povezano s trendi mobilnega, začasnega in ekološkega načina bivanja. Svoje delo predstavlja z videi, objekti in prostorskimi instalacijami.
KAKO NAREDIŠ TO IN ONO je video instalacija, ki jo sestavljajo predelani predmeti in njim pripradajoči videi. Proces transformacije enega uporabnega predmeta v drugega Polonca Lovšin prikazuje s pomočjo video animacije, ki prikazuje vse stopnje preobrazbe. S tem seznani gledalca, kako se nekaj naredi in ga spodbudi, da si tudi sam izdela tak predmet, ali predela kakšnega svojega. Razlogi zakaj se predmeti uporabljajo in kako delujejo, nam razkrivajo družbo v vsej njeni kompliciranosti in preprostosti hkrati.
Projekt KAKO NAREDIŠ TO IN ONO je Polonca Lovšin začela v letu 2006 z dvema objektoma (Opica iz nogavic in Torbica iz namiznega prta), katerim bo skozi čas dodajala nove.



Polonca Lovsin (1970) is an architect and a contemporary artist. Her work deals with transormations of common everyday objects.
She is interested in individual solutions and innovations combined with the Do-It-Yourself princip.
The project "How to do This and That", is a video instalation displaying processes of useful objects turned into others.
By using motion stop animations, audience can discover the whole metamorphosis process and get to know how to do it on their own.
Polonca Lovsin started this project in the year 2006, with two objects : a Sock Monkey and a Table cloth Bag ; she will keep on
adding new ones to her collections.



La Vitrine :
Ob železnici 8, 2000 Maribor Si.
www.la-vitrine.eu
pauldestieu@hotmail.com
040.334.015