torek, maj 22, 2007

CUL DE SAC (Boston, USA), 23.5.07 @ Gustaf, Pekarna


CUL DE SAC Boston / postrock / www.myspace.com/culthesactheband
COMA STEREO Maribor / indie, electro, ekperimental / myspace.com/comastereo
Dvorana Gustaf / 4 ojre

". . . there's a group called Cul de Sac -- very ambient, very cool." -- Lou Reed

Očetje postrocka, ki so ime dobili po filmu Romana Polanskega, oznako pa jim je prilepil novinar Melody Makerja v davnem letu 1991, se bodo oglasili v Pekarni. Oder so si delilili s takšnimi imeni kot so Sonic Youth, Yo La Tengo, Damo Suzuki, Faust, John Fahey, The Boredoms… na tokratni turneji pa se prvič predstavljajo v Sloveniji. Skupino trenutno sestavljajo Glenn Jones (kitara, bouzuki, električni saz), Robin Amos (sint), Jonathan LaMaster (bass, violina, vokali) in Gavin McCarthy (bobni). Zadnji album Abhayamudra je dvojni ‘live’ album, ki so ga posneli z Damom Suzukijem na vokalu (ex CAN) - slednjega smo imeli priložnost lansko leto poslušati tudi pri nas s hrvaško zasedbo Tena Novak.
Cul De Sac so enostavno rock zakladnica v malem. Združujejo elemente surfa, krautrocka, folka, zvočnih impresij Srednjega vzhoda, psihedelije, naprednih godb… Kritiško zelo cenjeni, tokrat na odru Gustafa!
Otvoritev bo pripadla domačinom COMA STEREO. Prvič po lanskoletni evropski turneji se bodo z novim materialom predstavili domači publiki. Koncertna poslastica, ki je ne gre zamuditi!

Ni komentarjev: