sreda, januar 17, 2007

Galerija La Vitrine: Daniel Gaviria Escobar





DANIEL GAVIRIA ESCOBAR
NOW AVAILABLE:BLOOM GENERATION

Od nedelje14.1.2007

do sobote 17.2. 2007,

odprto: 24 h




Vabimo vas na ogled tretjega otroka galerijice La vitrine, ki je privekal na svet 14.1.2007 in vas bo navduseval do 17.2.2007. Predstavlja se vam mlad belgijski umetnik Daniel Gaviria Escobar s svojim delom »NOW AVAILABLE:BLOOM GENERATION«.


Daniel Gaviria je leta 1979 rojen umetnik, ki se bo kot prvi predstavil publiki v letu 2007 in v svojem delu izpostavil lastnost La vitrine, ki lahko deluje kot izlozbeno okno, ceprav to ni. To, kar je v njem, ni na prodaj in objekt v izlozbi pričakuje drugačen odnos, pogled mimoidocega – ponuja mu koncept, katerega vrednost ne lezi v materialnem, ampak nekje drugje. Zato delo Daniela Gavirie ni dopadljivo aranzirano izlozbeno okno, ampak kritika informacijsko-potrosniške druzbe in konzumiranja medijskih podob.


»V galerijskem prostoru je izsek iz naravnega okolja s stevilnimi naravnimi elementi – ribnik, trata, cvetlice… Na sredi je ribnik in v njem razburjena, agresivna zver, okoli katere so cvetlice, ki zver obkrozajo in se uspesno branijo pred njenim napadom. Kaksna je njihova skrivnost? Iz njihovih stebel vodijo racunalniške miske in obdajajo ribnik poln krvi in razjarjeno zver – sivalni stroj, ki siva sportni cevelj priznane blagovne znamke. Krvav ribnik, cvetlice, promocijski oblaki in prelepa narava so tukaj zato, da ocarajo kupca«.

La Vitrine je bila ustvarjena septembra 2006 v času projekta mladinske izmenjave »Pekarna Green Refit«. Zgrajena je bila kot prvi korak evropskega umetniskega projekta La vitrine + Biennales z namenom razvijanja sodobne kulturne izmenjave. Vsak mesec bo v La vitrine razstavljal en evropski umetnik; globalni dogodek Biennales, ki bo združeval vsa v ze razstavljena dela (in se dela drugih umetnikov) pa bo potekal septembra 2007 v Hladilnici.
www.la-vitrine.eu



Lokacija:Maribor
Kontakt: www.pekarna.org

Ni komentarjev: