ponedeljek, februar 23, 2009

Počitnice bodo pustno obarvane - Večer, 19.02.2009

Počitnice bodo pustno obarvane


Še nekaj dni in tudi mariborski šoloobvezni otroci in mladostniki se bodo veselili zimskih počitnic. In ker bo v tem času pust, so se pri Zvezi prijateljev mladine Maribor odločili, da bodo program, ki ga sicer vsako leto pripravijo za lepše preživljanje prostih dni, pustno obarvali. Priprave na pust pa so se začele že ta teden, saj so v Domu ustvarjalnosti mladih vsak dan med 15. in 19. uro ustvarjalne delavnice, na katerih otroci in mladostniki izdelujejo pustne maske.

"Dom ustvarjalnosti mladih Maribor bo med počitnicami odprt vsak dan med 8. in 18. uro razen torka," pravi Tadeja Dobaj, koordinatorica programov pri ZPM Maribor. "Poleg ustvarjalnih delavnic smo v tem času pripravili tudi vrsto drugih akcij. V ponedeljek, 23. februarja, bo ob 16. uri v prostorih doma pustno rajanje z igralko Metko Trdin, ob isti uri pa bo tam tudi žonglerska delavnica z Julienom Alixom, prostovoljcem Evropske prostovoljne službe v KC Pekarna. Na pustni torek bo ob 10. uri na Trgu svobode otroški pustni direndaj s cirkusom Bufeto. Najlepše otroške skupinske maske bodo tudi nagradili. Ob 15.30 se bo na Glavnem trgu začela pustna povorka. V njej bodo sodelovali tudi Etnografsko društvo Kurent, žonglerska skupina Čupakabra, cirkus Bufeto, gasilska godba PGD Maribor in Twirling skupina Lovrenc na Pohorju. Na Trgu svobode pa se bo ob isti uri začelo pustno rajanje s skupino Yuhubanda.

V sredo se bodo otroci odpravili na izlet v Gradec, kjer si bodo ogledali mesto in tovarno čokolade. Na izlet bodo odšli ob 8. uri izpred Doma ustvarjalnosti, zanj pa se je treba prej prijaviti in plačati 20 evrov. V četrtek, 26. februarja, se bodo odpravili pod Pohorje, k spodnji postaji vzpenjače, kjer se bo v družbi članov hoduljarskega društva ob 10. uri začela vožnja s pležuhi. V petek, zadnji dan počitnic, pa se bodo ob 10. uri v Domu ustvarjalnosti mladih začele likovne in plesno-glasbene ustvarjalne delavnice.

Asja Matjaž

Ni komentarjev: