sreda, februar 11, 2009

Pekarna pripravljena na razpis - Večer, 07.02.2009

Pekarna pripravljena na razpis
Nesoglasja rodila kompromis, župan podpisal usklajeni DIIP 2007

V ponedeljek, 9. februarja, poteče rok za prijavo na javni razpis Urada RS za mladino za sofinanciranje naložb v mladinske prenočitvene kapacitete, na katerega se bo z dokumentom identifikacije investicijskega projekta (DIIP), sprejetim leta 2007, prijavil tudi projekt za prenovo Pekarne. Dokumentacijo je v četrtek s podpisom potrdil župan MOM Franc Kangler, po tem, ko so zadnjo verzijo pregledali in uskladili še z Odborom za Pekarno.


Ker odprt razpis predvideva nosilca stavbne pravice oziroma druge dokaze pravice do gradnje, so se na MOM, kot smo že poročali, najprej odločili za pripravo novega DIIP 2009, kar je razburilo pekarnarje. Pravica bi se v tem primeru namreč podelila občinskemu javnemu zavodu MKC, kar bi kasneje lahko privedlo tudi do neenakopravnega položaja med MKC in KC Pekarno. Kljub številnim nesoglasjem "nam je na koncu uspelo najti dogovor", trdi podžupan MOM Andrej Verlič. Z njegovo trditvijo pa se strinjajo tudi v Pekarni, čeprav Gregor Kosi iz odbora dodaja: "Razočarani smo le, da se strokovne službe ne znajo pohvaliti ter zapisati vseh dosežkov, ki smo jih že in jih s tem projektom še bomo dosegli. Če poenostavim: ne znamo se niti prodati."


DIIP se v bistvu ni veliko spremenil, vstavljeni so ustrezna reorganizacija MKC v smislu upravljanja nalog Pekarne, vsebinski popravki, zgodovina kompleksa in organizacij, ki v njem delujejo, razporeditev prostorov ostaja v celoti odprta.


V uradu za mladino jasnega odgovora, kaj se bo zgodilo, če bodo pri stavbni pravici vztrajali, nimajo, saj trdijo, da "niso pristojni za dajanje vsebinskih informacij". Na vprašanje, ali bodo dobili vsaj priložnost za dopolnitev dokumentacije, pa Aleš Novak, direktor MKC, pravi: "Na to pa lahko le upamo. Nedvoumnega odgovora nimamo, zakon o pravnem postopku pa po našem mnenju predvideva zahtevo po dopolnitvi."


URŠKA KEREŽI

Ni komentarjev: