ponedeljek, junij 16, 2008

Program prihajajočega vikenda:

Sobota, 21. junij / 22:00 / STREET BEATS / drum’n’bass, raga-jungle, breakcore kljubing

Dvorana Gustaf / 4 EUR

LINE UP: MARKOMAN, DJ MARKH, DJ HOSE, D*SUN, VJ SADHU SEQUENCER

*********************************

20.- 23. junij 2008, Hladilnica, Kulturni center Pekarna
>>> Janken Popp (FR) – Prihodnost 2012/ Future 2012

++++
Odprtje v petek, 20. junija, ob 21:00 v Hladilnici.
Prost vstop.
++++

Francoski multimedijski umetnik Jankenpopp zadnjih šest mesecev v okviru »artist in residence« kolektiva La Vitrine živi in ustvarja v Mariboru. Njegovo transdisciplinarno umetniško ozadje mu omogoča eksperimentiranje in - z veliko spretnostjo in mobilnimi pristopi - integracijo lokalne kulturne scene.

Ob koncu svoje rezidence pri nas je razvil projekt Prihodnost 2012 / Future 2012; okolju prilagojeno videoinstalacijo, ki raziskuje naravo Kulturnega centra Pekarna kot socialnega, skupnostnega in umetniškega kompleksa.

V obdobju enega meseca je umetnik snemal mimoidoče, pri tem pa fokus kamere sistematično približal njihovemu obrazu. Z vsakim od teh portretirancev je potem podpisal pogodbo, da mu prepuščajo ekskluzivne pravice do posnetega.

Ker je pogodba v francoskem jeziku, je večini ljudi nerazumljiva; to stimulira njihovo radovednost in tako postane komunikacijski medij. Podpisovanje in lastno snemanje pa na sami razstavi posameznika vplete hkrati na osebni in simbolni ravni.

Instalacija, postavljena kot trokanalska video ura, te obraze, upodobljene na posnetku, prvič sooči, hkrati pa je tudi odličen izgovor za osebno spoznavanje.


++++
www.la-vitrine.eu
www.jankenpopp.com


***********************************
>>> Je Veux Poulpe – II. del
20. junij
Dvorana Gustaf – Kulturni center Pekarna

++++
Pričetek ob polnoči.
Prost vstop.
++++

Se spomniš prve »Je Veux Poulpe« zabave?

Iz številnih razlogov, ki jih je preveč, da bi tukaj naštevali, je 20. junij tudi mednarodni (in svetovno znan) dan hobotnic. In prav na ta dan vabi kolektiv La Vitrine vse, ki jim je ples ljub, da se zazibajo ob nebeških glasbenih setih, da se poskusijo ob igranju air-bobnov, ukradejo palico glamuroznim mažoretkam, da si ogledajo spretnosti motociklističnih navdušencev in, na splošno, malo ponorijo.

Ob tej posebni priložnosti bo dvorana Gustaf gostila: Jankenpopp, Fenshu, DJ Tadi Touch, Muškat Hamburg, DJ Splinter, Prostiputes are not DJ's, Urko in njegova “kitara”, VJ Soleil in Karantanjia Custom.


Prost vstop za vse, ki pridejo s teniškim loparjem … vstopnine pa itak ne bo!!

++++
www.la-vitrine.eu
www.jankenpopp.com
www.fenshu.org

Ni komentarjev: