torek, februar 27, 2007

Galerija La Vitrine predstavlja: Paul Destieu - Inside/ Out




PAUL DESTIEU
INSIDE / OUT

od sobote, 24.2.2007

do torka, 27.3. 2007,

odprto: 24 h



S ponosom vam predstavljamo cetrtega otroka galerijice La vitrine, ki si ga lahko ogledate od 24.2.2007 in vas bo navduseval do 27.3.2007. Tokrat se predstavlja mlad francoski umetnik Paul Destieu s svojim delom »INSIDE/OUT«.

Instalacija "INSIDE/OUT" , kjer se spretno prepletata fotografski in kiparski medij, se je razvila iz serije fotografij, ki so nastale na osnovi arhitekturnih kartonskih konstrukcij. Umetnik v omenjenem delu raziskuje vlogo fotografije v prostoru in se poigrava z nasprotjem dvodimenzionalnega in trodimenzionalnega prostora tako, da znotraj galerije ustvarja podobo navidezne pokrajine. Fotografija ene izmed konstrukcij je anarhicno razstavljena na delce in natisnjena na liste 300 A3 papirja ter ponovno sestavljena v prvotnih dimenzijah le-te. Skozi omenjeno raziskovanje Paul Destieu v svojem delu "INSIDE/OUT" namerno brišse in spreminja meje fotografskega prostora in se poigrava z govoricami razlicnih medijev.

La Vitrine je bila ustvarjena septembra 2006 v casu projekta mladinske izmenjave »Pekarna Green Refit«. Zgrajena je bila kot prvi korak evropskega umetniskega projekta La vitrine + Biennales z namenom razvijanja sodobne kulturne izmenjave. Vsak mesec bo v La vitrine razstavljal en evropski umetnik; globalni dogodek Biennales, ki bo združzeval vsa ze razstavljena dela (in se dela drugih umetnikov) pa bo potekal septembra 2007 v Hladilnici.
www.la-vitrine.eu

Sarita Zupanc


Lokacija: Pekarna, Maribor

Info: www.pekarna.org

Ni komentarjev: