ponedeljek, november 30, 2009

(Z)mešanica v Pekarni - dostop.si, 27.11.2009

(Z)mešanica v Pekarni

Včeraj, 26. novembra, se je zgodil še en izmed mnogih koncertov v organizaciji Solar Pulse music, ki v Maribor za mali denar pripeljejo nekaj drugačnega – alternativo, ki bi jo drugače marsikdo pogrešal.


In kam to sodi? V Pekarno. Namesto prevečkrat slišanih popastih slovenskih glasbenih Barbik in Kenov se v Pekarni pojavi nizozemski čudak, ameriški duo in slovenska “novopečena” zasedba.


Kot prva sta se predstavila brata Jure in Marko, ki sta sicer že dlje aktivna pri We can’t sleep at night, Jure pa je tudi član zasedbe Nina Bulatovix. Skupaj slišita na ime Vortex Magnolia in mariborski publiki sta se prvič predstavila včeraj. Sledil je Zea, ki je najbrž najbolj navdušil publiko, čeprav je bilo slišati veliko pohval tudi na račun Vortex Magnolie. Zea je odbiti nizozemski duo, čeprav je včeraj nastopil le “main man” Arnold de Boer, ki pa je manjkajočega člana nadomestil s posnetimi sampli, med katerimi je preklapljal z rokami, nosom, sam pa se je večinoma “izživljal” nad kitaro. Nizozemski čudak je z mešanico vseh mogočih zvrsti; elektropop, indie, techno, trash beati spravil publiko v gibanje, pri nekaterih pesmih so se zasanjano zibali, spet pri drugih pa noreli in plesali z Arnoldom.

Kot zadnji je nastopil ameriški duo Kanipchen-Fit, ki ga poleg Glorie (pesnice, vizualne umetnice ter vokalistke) sestavlja še kitarist in vokalist M.P. Njuno glasbo označujejo kot (ne)sentimentalno z ironičnimi in družbeno-angažiranimi besedili. Celotni koncert je potekal v intimnem vzdušju, saj so glasbeniki igrali pod odrom, neposredno pred publiko. Organizatorji pa so bili zelo zadovoljni z udeležbo, saj se je v Pekarni več ljudi kot ponavadi. Se pojavlja več zanimanja za tovrstno glasbo?

Naslednji koncert, ki ga bo organiziral Solar Pulse music, bo že v torek, 1. decembra 2009 prav tako v Pekarni, kjer bosta nastopili zasedbi Carusella in Nina Bulativix. Preberite več o dogodku



Patricija VALENTINUZZI Patricija VALENTINUZZI Jaka JELEN

Ni komentarjev: