sreda, maj 14, 2008

Pet. 23.maj Garaža v Gustafu. Koncert Cuban Crimewave (uk), Erotic Bilijan & His Heretics (hr), Muškat Hamburg (slo)

Petek 23. maj 2008 ob 22. uri
Dvorana Gustaf – Pekarna / Maribor


V okviru koncertnega cikla garažnega rock'n'rolla »Garaža« predstavljamo:

- Cuban Crimewave (Heavy punk'n'roll / Havana, Midlands, United Kingdom)
- Erotic Bilijan And His Heretics (Garage Rock'n'roll / Zagreb, Hrvaška)
- Muškat Hamburg (Garage Punk-Rock'n'roll / Maribor, Slovenija)


Cuban Crimewave (Havana, Midlands, United Kingdom)
Odličen in nenanvaden punk'n'roll band iz Nottinghama, z dvojnim basom ter brez elekrične kitare. Brezkompromisna štiričlanska združba ustvarja zelo težke in ekstra deformirane rock'n'roll zvoke, ki na nek način spominjajo na sestavljanko Black Flag mešano z Black Sabath ter muziko horror soundtrackov. Cuban Crimewave so preigrali Veliko Bitanijo po dolgem in počez z bendi kot so Comets on Fire (Sub Pop), NUMBERS (Kill Rock Stars), Dan Sartain (Swami) in 80's Matchbox B-Line Disaster. Njihovi nastopi v živo so nekaj posebnega, kjer brez elekrične kitare, ki v rock'n'rollu velja za obvezen inštrument, še zdaleč ni zaslediti praznine v glasbi. Nasprotno. Zvenijo polno, strastno, noro in izredno trdo.
Zasedba:
Thunder Thunder - sub bass, noise, growls
Lightning Holt - ultra bass, noise
Chain Davis - beats
Dr. - howls, growls
www.myspace.com/cubancrimewave


Erotic Bilijan And His Heretics (Zagreb, Hrvaška)
Garažni punk'n'roll bend iz Zagreba nastane s spojem dveh bendov. Prvega, ki je preigraval blues 50-ih, in drugega, ki mu je bil bliže punk rock 70-ih. Svoj prvi koncert odigrajo leta 1998, slovensko publiko pa šokirajo na ljubljanskem koncertu leta 2003, ko skupaj z The Cynics marsikateremu ljubitelju garažnega rock'n'rolla povrnejo upanje na lepše čase. Skupaj s kolegi The Babies zaznamujejo tudi prvi Garage Explosion festival, ko je znani rockovski kritik njihov nastop označil kot nekaj najpomembnejšega po koncertu Dead Moon kakšno desetletje nazaj, glasbo pa opredelil kot nadgradnjo vplivov The Sonics in The Stooges. Podobno bi lahko zapisali tudi za festival FV 1985-2005, pa čeprav so se za njimi zvrstili takšni rockovski velikani, kot so The Nomads in Meteors. Čeprav je v njihovi glasbi zaslediti vplive 60-ih in 70-ih pa njihov neposredni garažni punk rock, zveni izredno sveže.
Zasedba:
Erotic Biljan - kitara,
Jura the Wildman - vokal,
Screamin' Yeah Zhalac - kitara,
Barefoot Elena - bas kitara,
Jan the Gun - bobni.
http://www.myspace.com/eroticbiljanandhisheretics


Muškat Hamburg (Maribor, Slovenija)
Zgodovina štajerske skupine Muškat Hamburg sega v leto 1996, ko se je trojica navdušencev nad takrat pestrim rockovskim dogajanjem v Sloveniji in njeni okolici odločila stopiti na pot svojih vzornikov. Prvi nastop zabeležijo leta 1998 in nemudoma postanejo stalnica koncertnih odrov, predvsem severovzhodne Slovenije, saj kljub številnim menjavam zasedbe nikoli ni bilo prekinitev v delovanju ali nastopanju. Zadnja in lahko bi rekli ključna sprememba zasedbe se je zgodila leta 2003, ko se skupini priključita bobnar in kitarist zasedbe Opus Hey. Očitnemu kvalitativnemu preskoku in jasnejši viziji sledi oblikovanje popolnoma novega repertoarja skupine, ki nastane pod močnim vplivom druženja novih in starih članov ob poslušanju Turbonegro, Gluecifer, The Stooges, AC/DC, Motorhead, The Dictators, itd. Že prvi narejeni demo posnetki jih leto kasneje ponesejo na Klubski maraton Radia Študent, skupina pa se s približno petindvajsetimi odigranimi koncerti na leto uveljavi kot ena najaktivnejših na slovenski rockovski sceni. 1. novembra leta 2007 izzide njihov prvenec »Uživaj pokončno«. Še vedno »švicajo« po odrih širom Slovenije in pokončno promovirajo svojo prvo ploščo.
Zasedba:
Bizga The Panzer: bobni
Kuki Cold-Eye: kitara, vokal
Otto Corporal Cutt-Butt: kitara, vokal
Sissy Pop(e): bass, vokal
Madamfucker: vokal
http://www.myspace.com/muskathamburg


- vstopnina 3 EUR

»Za kvaliteto jamči ekipa Garage Explosion festivala«

Ni komentarjev: