četrtek, junij 26, 2008

Dawn Of Total Fusion

Sobota 28.6.2008
Dvorana Gustaf Pekarna

Dawn Of Total Fusion
Three young travellers get lost in Pekarna, what happens next is a mistery

Starring:
DJ Hide
Neurotik Mind
D Sun (as special guest)

Introducing: VJ Lea

8. Pri'i Pa Vi'i festival



8. Pri'i Pa Vi'i' festival
Petek 27.6.2008
Dvorana Gustaf Pekarna
ob. 20.uri
Vstop prost!

V sodelovanju z domorodskima skupinama KC Pekarne, Blutwurst in Muškat Hamburg, se v dvorani Gustaf obeta že 8. po vrsti Pri'i Pa Vi'i festival.
nastopijo:

- Muškat Hamburg
- Blutwurst
- Dr. Zero
- Malo Morgen
- Rukola
- Take Off
- Živi Zid
- Tadej Vesenjak
- Cosa Nostra

Pa še copy-paste originalne najave MH in BW:

Festival Pri'i Pa Vi'i se je rodil na prelomu tisočletja enkrat proti koncu izjemno težkega šolskega leta, so smo člani skupin Muškat Hamburg in Blutwurst staknili glasve skupaj ter se odločili ponuditi delček svoje gastronomske in rokerske kulture v domači Pekarni, kjer tudi redno vadimo.

Tukajšnjemu občinstvu smo oboji bili pravzaprav precej znani in smo se zato že naslednje leto odločili, da povabimo goste. Pri tem ne skrivamo, da smo bili izbirčni, saj si težko prisluženo članstvo v takšnem cehu lahko pridobiš samo na en edini način - prideš in vidiš, naslednje leto pa se prireditve znova udeležiš, ponavadi brez posebnega vabila, kar povprečnemu bendu enostavno ne znese. V vseh osmih letih delovanja smo na tak način uspeli na oder in za mizo pripeljati eminentne goste, kot so spoštovana gospoda iz Drobtincev "Živi Zid", Mariborske aktivne rokerje "Malo Morgen", legendarne "Dr. Zero" iz Sladkega Vrha, nepogrešljive Šentiljčane "Cosa Nostra", sostanovalce in prijatelje "Take Off", stare in nove moči "CZD" ter "Rukolo" pa še mnoge druge zvezdnike. Vsako leto glasbeno ponudbo spremlja druženje ob dvorani Gustaf z obveznim slow foodom, prireditev pa so nesebično podpirali najboljši redarji, najlepše natakarice ter profesionalni ozvočevalci in air kitaristi. Kdor nam na povedano ne verjame, se prireditve očitno še ni udeležil in ko se boste odločili prepričati, morate ... heh - prit pa videt!

Muškat Hamburg & Blutwurst

četrtek, junij 19, 2008

Delavnica Ples na hoduljah

Na hoduljah je zrak boljši, razgled pa lepši...!


Ana Desetnica in Festival Lent v sodelovanju s Pekarno-magdalenske mreže vabita na delavnico

PLES NA HODULJAH

Delavnica bo potekala 27.,28. in 29. junija v Mariboru (predvidoma na dvorišču Kulturnega centra Pekarna) in je namenjena gibalcem, plesalcem, animatorjem, lutkarjem, igralcem, akrobatom, performerjem, športnikom in vsem, ki bi radi podrobneje spoznali to tehniko gibanja.
Predznanje hoje na hoduljah ni potrebno, saj se je osnovne hoje moč naučiti v 30 minutah!.

Delavnico bodo izvajali mentorji uličnega gledališča Antagon theaterACTion (www.antagon.de).

Pod njihovim vodstvom boste osvojili hojo na hoduljah, ki bo namesto akrobatske tehnike hitro postala del normalnega gibanja telesa. Vplivala bo na gibanje in izraznost celotnega telesa in tako postala učinkovit element uličnega gledališča. Delavnica vključuje učenje tako gledaliških kot tudi akrobatskih tehnik hoje na hoduljah.


Kotizacija za delavnico znaša 30€ za prijave do 24. junija (15€ za dijake in študente). Za udeležence delavnice so na voljo tudi prenočišča v dijaškem domu Gosposvetska (14€/noč, zajtrk 2,75€).

Število mest je omejeno, zato prosimo za čimprejšnjo prijavo z vsemi kontaktnimi podatki na e-naslov Marko.

ponedeljek, junij 16, 2008

Program prihajajočega vikenda:

Sobota, 21. junij / 22:00 / STREET BEATS / drum’n’bass, raga-jungle, breakcore kljubing

Dvorana Gustaf / 4 EUR

LINE UP: MARKOMAN, DJ MARKH, DJ HOSE, D*SUN, VJ SADHU SEQUENCER

*********************************

20.- 23. junij 2008, Hladilnica, Kulturni center Pekarna
>>> Janken Popp (FR) – Prihodnost 2012/ Future 2012

++++
Odprtje v petek, 20. junija, ob 21:00 v Hladilnici.
Prost vstop.
++++

Francoski multimedijski umetnik Jankenpopp zadnjih šest mesecev v okviru »artist in residence« kolektiva La Vitrine živi in ustvarja v Mariboru. Njegovo transdisciplinarno umetniško ozadje mu omogoča eksperimentiranje in - z veliko spretnostjo in mobilnimi pristopi - integracijo lokalne kulturne scene.

Ob koncu svoje rezidence pri nas je razvil projekt Prihodnost 2012 / Future 2012; okolju prilagojeno videoinstalacijo, ki raziskuje naravo Kulturnega centra Pekarna kot socialnega, skupnostnega in umetniškega kompleksa.

V obdobju enega meseca je umetnik snemal mimoidoče, pri tem pa fokus kamere sistematično približal njihovemu obrazu. Z vsakim od teh portretirancev je potem podpisal pogodbo, da mu prepuščajo ekskluzivne pravice do posnetega.

Ker je pogodba v francoskem jeziku, je večini ljudi nerazumljiva; to stimulira njihovo radovednost in tako postane komunikacijski medij. Podpisovanje in lastno snemanje pa na sami razstavi posameznika vplete hkrati na osebni in simbolni ravni.

Instalacija, postavljena kot trokanalska video ura, te obraze, upodobljene na posnetku, prvič sooči, hkrati pa je tudi odličen izgovor za osebno spoznavanje.


++++
www.la-vitrine.eu
www.jankenpopp.com


***********************************
>>> Je Veux Poulpe – II. del
20. junij
Dvorana Gustaf – Kulturni center Pekarna

++++
Pričetek ob polnoči.
Prost vstop.
++++

Se spomniš prve »Je Veux Poulpe« zabave?

Iz številnih razlogov, ki jih je preveč, da bi tukaj naštevali, je 20. junij tudi mednarodni (in svetovno znan) dan hobotnic. In prav na ta dan vabi kolektiv La Vitrine vse, ki jim je ples ljub, da se zazibajo ob nebeških glasbenih setih, da se poskusijo ob igranju air-bobnov, ukradejo palico glamuroznim mažoretkam, da si ogledajo spretnosti motociklističnih navdušencev in, na splošno, malo ponorijo.

Ob tej posebni priložnosti bo dvorana Gustaf gostila: Jankenpopp, Fenshu, DJ Tadi Touch, Muškat Hamburg, DJ Splinter, Prostiputes are not DJ's, Urko in njegova “kitara”, VJ Soleil in Karantanjia Custom.


Prost vstop za vse, ki pridejo s teniškim loparjem … vstopnine pa itak ne bo!!

++++
www.la-vitrine.eu
www.jankenpopp.com
www.fenshu.org

ponedeljek, junij 09, 2008

Program v naslednjih dneh: 14. obletnica vstopa v Pekarno


14. OBLETNICA VSTOPA V PEKARNO: 1994 – 2008

Jeste, mineva 14 let od hrabrega trenutka naše novejše zgodovine. Pozabite na histerijo v osemdesetih, punk je očitno bil le igrišče novih oblastnikov; pozabite na 1987 in famozno 57. številko Nove revije, ki je napovedovala miselni in nacionalni okvir novih oblastnikov; pozabite na 1991, ko so ti dokončno prišli na prizorišče, pozabite na 1992, ko so omenjeni še polni obljub, pozabite na 1993, ko so obljube že kazale svoj pravi obraz in je tranzicija odprla zasebne bančne račune... Če že potrebujete mejnik, si izberite 1994, takrat so jurišni oddelki AGD Gustaf in Društva prijateljev delfinov ter posamezniki zasedli kompleks bivše vojaške Pekarne. V zasedbi ni nič mitskega. Dan prej so enostavno namestili svojo obešanko in si potem odklenili vrata. Vse ostalo je zgodovina.
Mesto je medtem pokleknilo pred nesposobnostjo menedžerjev in, glej kakšno naključje!, sposobnostjo privatnega kapitala, da si nekdanjo družbeno lastnino prilasti po najnižji ceni. Kultura se je zlizala s kapitalom, njene izpostave so postale zastopniki reda, ki ga živimo. Umetnost je vendar lepa. In urejena. In pospravljena v galerijske prostore. Še najraje uvožena, ker sledi trendom. In sledi razpisom. In sledi kapitalu. In dobila je še novega mecena, ki v obupnem iskanju, da bi pridobil skupno identiteto pod slogani medkulturnosti in ustvarjalnosti nadeva uzde ustvarjanju. EU!
Napredek in identiteta, ki svojo kreativnost prevajata v kriterije storilnosti, odzivnosti in uspešnosti.
Od kdaj je umetnost proizvodno naravnana, odzivna, uspešna? Od nekdaj, drži. Zato smo tukaj. Ker ji ne zaupamo! Ker ustvarjamo, se družimo, prirejamo, namigujemo, tresemo, aplaudiramo in veseljačimo zaradi življenja samega! Ker verjamemo, da potrebujemo nove načine bivanja, ne pa novo produkcijo, ki bo označena za kulturo, umetnost, avantgardo, glasbo, že kaj, kar se da imenovati – zamejiti – prodati. Ker zasedamo prostor, ki ga osvobajamo izkoriščevalskih prvin, ki so nam zapisane v telesa – od smislov, ki so nam zarinjeni v možgane, od nebrzdanih teženj privatnega kapitala... enostavno od porabništva svega in svačega, ki vse omenjeno povezuje. Tukaj smo, ker verjamemo, da je osvobajanje proces, prekleto dolg proces. In svoboda je utopija le zato, ker še iščemo sredstva, da bi jo dosegli.

Verjamemo, da je drugačen način ustvarjanja in bivanja ne le mogoč, temveč nujen!

ZATO DOBRODOŠLI V KULTURNEM, MLADINSKEM IN SOCIALNEM CENTRU PEKARNA! PRAZNUJEMO 14. OBLETNICO DELOVANJA!

Koncert skupin: MALO MORGEN - BLUTWURST - MAL`O BO - WOODY & THE SEAMONKIZ - MÁNA - JOE & THE RHYTHM BOYS - LYCANTHROPE in Kljubing: TOTAL FUSION - MO'FIAH MOVEMENT - MO'FIAH SOUND - JUNGLE FEEWA ILLEGAL KRU - HOSE - DJ D*SUN

Delavnice in predstavitve: CENTER ZA POMOČ MLADIM (igralno-ustvarjalni dan) - LIKOVNA DELAVNICA DIJAKOV I. IN II. GIMNAZIJE (N. Rojc-Črnčec) - FOTOINSTALACIJE FOTOGRAFIJ TADEJA VINDIŠA V HLADILNICI - ŽONGLERSKE DELAVNICE (društvo Grinta) - DAN ODPRTIH VRAT: AO KOZJAK - POTAPLJAŠKO DRUŠTVO MARIBOR - BUKVARNA CIPROŠ
ŠPORTNO-DRUŽABNE IGRE

Ne pozabite ali na kratko ali kako-čemu-zakaj ali enostavno zato:

Pekarna je odprt prostor, ki temelji na skupnosti, solidarnosti, sodelovanju, samoorganiziranosti in avtonomiji. V njej delujejo različni posamezniki in kolektivi.

Tukaj lahko kvalitetno preživljate svoj prosti čas in ga nadgradite z novimi izkušnjami, znanjem, prijateljstvom, kreativnostjo in originalnostjo.

V naši sredini ne toleriramo seksizma, rasizma, izključevanja, nasilja in idiotizma.

S tem, ko vstopate na teritorij kompleksa Pekarne, prevzemate del odgovornosti do tega prostora, skupnosti in ljudi, ki v Pekarni ustvarjajo.

Pekarna ni samo prostor. Pekarna smo ljudje, skupnost in način zavedanja.

VSTOP PROST - 14.06.2008 - ZAČETEK OB 15h

Več informacij: Ramona

petek, junij 06, 2008

GUSTOK 2 odpade!


Žal vam moramo sporočiti, da za danes, 06. 06. napovedani koncert v dvorani Gustaf, GUSTOK 2 z nastopom skupin Hrošči, Frozen Throne in Steel Fusion, ki so ga idejno in vsebinsko pripravljali prostovoljci MISC INFOPEKA in je bil mišljen tudi kot proslavitev zaključka aktivnosti njihovega prostovoljskega dela v letošnjem šolskem letu, odpade.

Za odpovedani koncert bomo ob prvi priložnosti poiskali nadomestni termin, na katerega ste seveda vsi vljudno vabljeni.

Iskreno opravičilo in hvala za razumevanje!

ponedeljek, junij 02, 2008

GUSTOK 2

_Petek, 6. junij, 21.00/ prost vstop

Prostovoljci MISC INFOPEKA, delujoči v okviru skupine za pomoč pri organizaciji neprofitnih kulturnih prireditev, ki so se vam letos januarja že predstavili z organizacijo koncerta srednješolskih glasbenih skupin Gustok, pripravljajo v petek, 06. 06. 2008, ob 21h v dvorani Gustaf koncert Gustok 2. Nastopili bodo:

HROŠČI, STEEL FUSION in FROZEN THRONE.

Z Gustokom 2 bodo proslavili tudi zaključek svojega prostovljskega dela v MISC INFOPEKA v letošnjem šolskem letu.

SEPTEMBER MALEVOLENCE (S) / post rock koncert

_Četrtek/ 5. junij / 22.00 / Dvorana Gustaf / vstopnina


September Malevolence je post-rock bend iz Goteborga, Švedske. Ustanovljeni 2004 leta, so še v istem letu izdali debitantski album Tomorrow We'll Wonder Where This Generation Gets Its Priorities From, v aprilu 2008 pa drugo ploščo z imenom After This Darkness, There's A Next. Le malo skupin prepleta harmonije indie rocka in dinamiko post rocka s tako osupljivimi rezultati. Z njihovo kombinacijo utripajoče melanholije, burnimi glasbenimi vrhunci in kančkom vokala, vas ta skandinavski bend nikoli ne bo pustil hladnega. Pomislite na Snow Patrol, Coldplay, Sigur Ros ali Explosions in the sky.