četrtek, maj 29, 2008

SREČANJE EVS PROSTOVOLJCEV V MARIBORU

Od petka 30.5. 2008 do nedelje 1.6. 2008 pripravljajo prostovoljci Evropske prostovoljne službe (EVS) iz Zavoda Pekarna-magdalenske mreže v Mariboru srečanje za vse EVS prostovoljce, ki trenutno opravljajo prostovoljno delo v oviru Evropske prostovoljne službe v Sloveniji.

V petek se bo druženje začelo na Trgu svobode v Mariboru, kjer se bodo ob 15:00 pridružili dogodku Critical Mass - kolesarji promovirajo zdrav in okolju prijazen način potovanja, v soboto bodo piknikovalli na Mariborskem otoku, ob večerih pa se bodo družili v Gustafu in izvajali projekcije na prostem.

Vsi, ki vas Evropska prostovoljna služba zanima, ste lepo vabljeni, da se jim kadar koli pridružite in preko neformalnega druženja izveste več o njihovih izkušnjah in samem poteku EVS.

Za več informacij lahko pokličete Alexa Veitcha na 040 54 12 23 ali Maartena Lammersa na 040 24 32 32.

TOTAL FUSION V GUSTAFU



_Petek, 30.maj od 22.00 dalje

TOTAL FUSION/ brejkbit kljubing

DJji: RUFF ROGA, LOCO, TADI TOUCH, HIDE

vstop = 5 evropskih

ponedeljek, maj 26, 2008

PEKINO

_Sreda / 28. maj / 20:00 / SURPLUS / projekcija
dvorana Gustaf, prost vstop

Zadnji film v prvi sezoni art & activism projekcij prinaša SURPLUS, dokumentarec o potrošništvu, globalizaciji in o tem kako smo prisiljeni v potrošništvo. Posnet v obdobju treh let v ZDA, Indiji, Kitajski, Italiji, Švedski, Madžarski, Kanadi in Kubi, nas dokumentarec
pripravi, da se vprašamo, zakaj je naš potrošniški način življenja izvor nenehnega nezadovoljstva. Govori Busha, Bill Gatesa in Castra nam bodo pomagali najti odgovore. Film je v angleščini in opremljen s SLO podnapisi

Po projekciji sledi odprta debata.

petek, maj 23, 2008

Sobota, 24. 05. 2008 - Street Beats v dvorani Gustaf

STREET BEATS drum'n'bass & ragga-jungle party, ob 23. uri

JACQUES PRELL (def junk / Austria)
http://www.myspace.com/jacquesprell
DJ HOSE (illegal, jungle feewa)
D*SUN(Dubsystem, jungle feewa)
NEUROTIC MINDS (independet warriors)
VJ SADHU SEQUENCER
VJ LEA

vstop 3€

sreda, maj 14, 2008

Pet. 23.maj Garaža v Gustafu. Koncert Cuban Crimewave (uk), Erotic Bilijan & His Heretics (hr), Muškat Hamburg (slo)

Petek 23. maj 2008 ob 22. uri
Dvorana Gustaf – Pekarna / Maribor


V okviru koncertnega cikla garažnega rock'n'rolla »Garaža« predstavljamo:

- Cuban Crimewave (Heavy punk'n'roll / Havana, Midlands, United Kingdom)
- Erotic Bilijan And His Heretics (Garage Rock'n'roll / Zagreb, Hrvaška)
- Muškat Hamburg (Garage Punk-Rock'n'roll / Maribor, Slovenija)


Cuban Crimewave (Havana, Midlands, United Kingdom)
Odličen in nenanvaden punk'n'roll band iz Nottinghama, z dvojnim basom ter brez elekrične kitare. Brezkompromisna štiričlanska združba ustvarja zelo težke in ekstra deformirane rock'n'roll zvoke, ki na nek način spominjajo na sestavljanko Black Flag mešano z Black Sabath ter muziko horror soundtrackov. Cuban Crimewave so preigrali Veliko Bitanijo po dolgem in počez z bendi kot so Comets on Fire (Sub Pop), NUMBERS (Kill Rock Stars), Dan Sartain (Swami) in 80's Matchbox B-Line Disaster. Njihovi nastopi v živo so nekaj posebnega, kjer brez elekrične kitare, ki v rock'n'rollu velja za obvezen inštrument, še zdaleč ni zaslediti praznine v glasbi. Nasprotno. Zvenijo polno, strastno, noro in izredno trdo.
Zasedba:
Thunder Thunder - sub bass, noise, growls
Lightning Holt - ultra bass, noise
Chain Davis - beats
Dr. - howls, growls
www.myspace.com/cubancrimewave


Erotic Bilijan And His Heretics (Zagreb, Hrvaška)
Garažni punk'n'roll bend iz Zagreba nastane s spojem dveh bendov. Prvega, ki je preigraval blues 50-ih, in drugega, ki mu je bil bliže punk rock 70-ih. Svoj prvi koncert odigrajo leta 1998, slovensko publiko pa šokirajo na ljubljanskem koncertu leta 2003, ko skupaj z The Cynics marsikateremu ljubitelju garažnega rock'n'rolla povrnejo upanje na lepše čase. Skupaj s kolegi The Babies zaznamujejo tudi prvi Garage Explosion festival, ko je znani rockovski kritik njihov nastop označil kot nekaj najpomembnejšega po koncertu Dead Moon kakšno desetletje nazaj, glasbo pa opredelil kot nadgradnjo vplivov The Sonics in The Stooges. Podobno bi lahko zapisali tudi za festival FV 1985-2005, pa čeprav so se za njimi zvrstili takšni rockovski velikani, kot so The Nomads in Meteors. Čeprav je v njihovi glasbi zaslediti vplive 60-ih in 70-ih pa njihov neposredni garažni punk rock, zveni izredno sveže.
Zasedba:
Erotic Biljan - kitara,
Jura the Wildman - vokal,
Screamin' Yeah Zhalac - kitara,
Barefoot Elena - bas kitara,
Jan the Gun - bobni.
http://www.myspace.com/eroticbiljanandhisheretics


Muškat Hamburg (Maribor, Slovenija)
Zgodovina štajerske skupine Muškat Hamburg sega v leto 1996, ko se je trojica navdušencev nad takrat pestrim rockovskim dogajanjem v Sloveniji in njeni okolici odločila stopiti na pot svojih vzornikov. Prvi nastop zabeležijo leta 1998 in nemudoma postanejo stalnica koncertnih odrov, predvsem severovzhodne Slovenije, saj kljub številnim menjavam zasedbe nikoli ni bilo prekinitev v delovanju ali nastopanju. Zadnja in lahko bi rekli ključna sprememba zasedbe se je zgodila leta 2003, ko se skupini priključita bobnar in kitarist zasedbe Opus Hey. Očitnemu kvalitativnemu preskoku in jasnejši viziji sledi oblikovanje popolnoma novega repertoarja skupine, ki nastane pod močnim vplivom druženja novih in starih članov ob poslušanju Turbonegro, Gluecifer, The Stooges, AC/DC, Motorhead, The Dictators, itd. Že prvi narejeni demo posnetki jih leto kasneje ponesejo na Klubski maraton Radia Študent, skupina pa se s približno petindvajsetimi odigranimi koncerti na leto uveljavi kot ena najaktivnejših na slovenski rockovski sceni. 1. novembra leta 2007 izzide njihov prvenec »Uživaj pokončno«. Še vedno »švicajo« po odrih širom Slovenije in pokončno promovirajo svojo prvo ploščo.
Zasedba:
Bizga The Panzer: bobni
Kuki Cold-Eye: kitara, vokal
Otto Corporal Cutt-Butt: kitara, vokal
Sissy Pop(e): bass, vokal
Madamfucker: vokal
http://www.myspace.com/muskathamburg


- vstopnina 3 EUR

»Za kvaliteto jamči ekipa Garage Explosion festivala«

torek 20. maj: koncert Castanets (usa), Wanabe Artists (slo)

Torek / 20.maj / 22.00 / The Castanets (ZDA) + Wannabe Artists (SLO) / koncert
Dvorana Gustaf / vstopnina


SolarPulseMusic koncert leta! Priporočata Radio Ivan in Sekcija za agitacijo in propagando Zavoda Pekarna.

Castanets [USA] – Ta prečudoviti svet “weird-folka” tudi v vaši najljubši dvorani. Raymond Raposa zveni kot da je za (pred) njim že (še) nešteto rojstev in smrti. Močvirja, lomljenje blatnih valov, bradati puščavniki, minimalistične kitarske spremljave in pa ta glas – glas človeka, ki je pri petnajstih zapustil šolo ter se odpravil na večletno popotovanje po Ameriki sanj in bede. In ali ni njegova muzika zgolj odraz te Amerike?


Wanabe Artists [SLO] – se veselimo, da bomo v živo okusili še en delček ponudbe slovenske glasbene združbe Cheap Tunes Records. Zanimive zvočne poljane, ravno prav noizersko podloženo in zabeljeno z minimalističnimi pasažami na pravem mestu.

torek, maj 13, 2008

10. Festival Vizualnih Komunikacij Magdalena



Med 14. in 18. majem v Mariboru poteka jubilejni 10. festival vizualnih komunikacij Magdalena.
Kot vsako leto bo velik del dogajanja postavljen v kulturni center Pekarna, kjer se je festival tudi rodil.
Vse podrobnosti okrog programa preverite na: http://magdalena.org

ponedeljek, maj 05, 2008

Program v prihodnjih dneh

Torek / 06.maj / 21.00 / PICASTRO (CAN) + KOBAYASHI (SLO) / folk, elektro…
Dvorana Gustaf (3 EUR)

Kanada, o Kanada… Ljubimo to minimalno, čudaško, orkestrirano, čutno, angažirano poetiko, ki nam jo servira(jo) njeni… Njeni. Muzika za ljubimce, ljubljenja; muzika za obsesije in zavračanja. Folk, ki je obenem vse kaj drugega, gotika, ki je obenem vse kaj dugega, bluz, ki je obenem… PICASTRO! myspace.com/picastro. Več kot zraven pa še elektro in post… neznanci, priznamo, KOBAYASHI - domače bude (juge?) sadeži. Myspace.com/kobayashi. Toplo priporočamo!


Petek / 09.maj / DAN ZMAGE…. NAD?! / koncert, projekcije, akcija?
Dvorana Gustaf (zastonj, džabe)


Ma ja. Človek bi kar poštartal tole napoved: “Kradejo nam simbole, kradejo zgodovino, kradejo ideje, kradejo upanje”; blabla in bi hitro prišli do Jorasa in Podpoštenjaka, blut inu boden vsakdana. “Kradejo-kolikor-jim-dovolimo”; drugače pač jamr. Odločitev! Zato Dnevu Evrope zoperstavljamo vsaj enodnevno zmago nad bedno muziko, izpraznjenimi idejami, romantično alternativo in besedno konfekcijo, ki namesto spreminjanja meša, dimi in blodi. Saj veste: kolikor ego(to-to-to-to)v toliko iniciativ! Zato odločitev za brezpogojno druženje, vtiskanje v javno, rezoniranje, tujka!, razprave in čistilne akcije… Nietzsche je davno tega rekel, da revolucij ne sproža lakota, temveč to, da ljudje dobijo apetit. Gremo!

14.00 La Vitrine ter son:DA v koprodukciji z Pekarno Magdalenske Mreže:
veitch . puller . freeze . brumen . uletic . salvatus . buch . see-sides . brieux . santos . connelly . begus . ceh . agressive-theater . couret . pothier . andric . juranicic . uke . volcic . peco . veli . faric . de-bock . zumer . cukovic . stojkov . bard . kud kurd . uno . puppetsmasterscollective . luidgi-minimum in LaVitrine ter son:DA www.la-vitrine.eu

15.00 zatvoritvena ceremonija z izdelovanjem spominskih kartic, jagodami in šampanjcem

17.00 Pekarnarji + vsi drugi: cistilno-nabiralna akcija, vsi smo mi eko

20.00 Projeciramo in provociramo: TotalTycoon, BIsForBomb, RobotChicken

22.00 Koncertiramo:
CrazedFarmers (garazni-alter-eksp),
Oberiu (psihedelicni vse-po-malem),
TvBuddhas (indijanski psy-sex-r'n'r)
..... DJ KaterCastro


Sobota / 10.maj / 22.00 / MO FIAH / reggae-dancehall
Dvorana Gustaf (vstopnina)